Een van de belangrijke voordelen van een RSscan footscan® systeem is de hoge scan snelheid of scanfrequentie. De scanfrequentie bepaald hoeveel drukbeelden worden opgenomen per seconde en wordt uitgedrukt in Hz (Hertz).

Bekijk hieronder een grafiek met de drukmetingen van de druk onder de hiel van een persoon die met een snelheid van 12 km/uur rent, opgenomen op 25Hz, 100 Hz en 500Hz:

high_speed_running_trial1

Zoals te zien in bovenstaande grafiek wordt alleen bij een snelheid van 500 Hz (de groene lijn) alle details van de druk onder de hiel gemeten. De snelle wisselingen in snelheid worden niet gemeten bij een lage frequentie (de rode lijn).

Laten we ook eens kijken het Center of Pressure (CoP):

high_speed_50_100_500

De witte lijn met bolletjes stelt het CoP voor. Het CoP is veel gedetailleerder en nauwkeuriger bij een hoge scanfrequentie. De minimale aanbevolen scanfrequentie voor een voetdrukmeetsysteem hangt uiteraard af van wat er gemeten moet worden. Bij lopen is de minimale aanbevolen snelheid 100Hz bij rennen is de minimale aanbevolen snelheid 400Hz meer er geldt natuurlijk altijd: des te hoger de frequentie des te nauwkeuriger de metingen.

 

De RSscan footscan® systemen meten afhankelijk van de gekozen uitvoering tot een snelheid van 500Hz.